Mayat ditemui di sawah padi, dipercayai dibunuh dengan senjata tajam

Besut-Seorang penjaga tempat letak kereta persendirian di Kuala Besut dijumpai mati dengan sebelah kaki hampir terputus, dipercayai dibunuh di kawasan sawah padi dekat Kampung Gong Manok, Kuala Besut, petang kelmarin.

Mangsa dikenali sebagai Faiza Jaafar, 27, beralamat di Kampung Beris Lampu yang terletak beberapa kilometer dari tempat kejadian.

Ketua Polis Daerah Besut, Superintendan Kamaruddin Mohd Zakaria berkata, mayat mangsa ditemui oleh bapa saudaranya kira-kira jam 2.40 petang di kawasan sawah yang agak terpencil dalam keadaan duduk terlentang dan berlumuran.

Menurutnya, pihak yang bergegas ke tempat kejadian selepas dilaporkan waris mangsa mendapat terdapat kesan tetakan dipercayai dengan senjata tajam.

“Terdapat tetakan di bahagian lutut yang hampir putus, betis kiri dan bahagian pinggang belakang,” katanya dalam sidang media di Ibu Pejabat Polis di sini semalam.

Kamaruddin berkata lagi, mangsa dipercayai dibunuh oleh lebih daripada seorang suspek di kawasan tersebut antara pukul 5 petang hingga 9 malam sehari sebelum mayatnya ditemui.

"Pada petang Rabu ada orang awam melihat mangsa yang menunggang sebuah motosikal dikejar oleh lelaki lain. Selepas bapa saudara mangsa mengetahui kejadian mangsa dikejari individu tidak dikenali itu dan mangsa tidak pulang ke rumah pada berkenaan, bapa saudaranya telah keluar mencari mangsa namun menemui motosikal mangsa terlebih dahulu sebelum menemui mayat mangsa keesokannya,” katanya.

Katanya, motif sebenar kejadian masih dalam siasatan tetapi polis tidak menolak ia ada kaitan dengan masalah dadah.

Beliau turut merayu mana-mana pihak yang mempunyai maklumat tentang kejadian agar menghubungi beliau sendiri atau Ketua Siasatan Jenayah Daerah, ASP Kamsani Hassan untuk membantu siasatan.


Arwah keberatan lepaskan ibu ke Kuala Lumpur

Sementara itu, Ibu saudaranya, Normala Sulaiman berkata,  tiga hari sebelum dia ditemui mati, timbul perselisihan faham antara arwah dan ibunya Rohani Sulaiman, 48, kerana dia keberatan melepaskan ibunya pergi ke Kuala Lumpura bersama bapa tirinya selama seminggu untuk membantu rakannya dengan mengambil upah memasak.

“Sebelum ibunya pergi, Faiza memberitahu kepada ibunya jika ibunya pergi juga apabila ibunya pulang nanti dia tidak akan bertemu dengannya sampai bila-bila lagi. Rupa-rupanya apa yang diperkatakan beliau menjadi kenyataan,” kata Normala ketika ditemui di pekarangan Bilik Mayat Hospital Besut malam kelmarin.

Normala berkata, petang sebelum kejadian, arwah meminjam motosikal rakan dan tidak memberitahu ke mana dia hendak pergi dan kira-kira jam 5 petang,  ada saudaranya memberitahu melihat Faiza dikejar oleh orang yang tidak dikenali di kawasan Tok Saboh, Kuala Besut.

Katanya, saudaranya itu menyangka Faiza dikejar polis tetapi pada petang sama bapa saudara Faiza, Anuar Sulaiman, 44, mula mengesyaki sesuatu kejadian buruk berlaku kerana Faiza tidak pulang pada malam tersebut.

Pada malam tersebut, Anuar menjumpai motosikal yang dinaiki Faiza dan selipar yang dipakainya di kawasan sawah terpencil namun tidak menemuinya.

“Tidak berpuas hati dengan kegagalan menemui Faiza pada malam itu menyebabkan Anuar pergi sekali lagi kira-kira pukul 2.45 petang kelmarin dan menemui mayat Faiza di seberang parit kira-kira 20 meter dari tempat motosikal ditemui.

“Mayatnya ditemui dalam keadaan duduk tertentang dengan bahagian badan tidak rapat ke tanah manakala kedua-dua belah tangan dalam kedudukan  seperti bertongkat ke belakang. Darah banyak di kawasan sawah tempat mayatnya ditemui akibat kecederaan yang dialaminya,” katanya.

Normala berkata, jenazah Faiza dituntut ahli keluarga petang semalam dari Bilik Mayat Hospital Besut dan dibawa pulang untuk dikebumikan di Tanah Perkuburan Kuala Besut.

Mayat ditemui di sawah padi, dipercayai dibunuh dengan senjata tajam
Polis membantu mengusung mayat Faiza dari sawah padi tempat dia ditemui mati

Mayat ditemui di sawah padi, dipercayai dibunuh dengan senjata tajam
Polis dan penduduk kampung membantu mengusung mayat Faiza dari sawah padi tempat dia ditemui mati

Thank you because read my annoying entry :')

Menganjim sikit jer

Assalamualaikum . Korang sihat tak ? Okay tittle for today menganjim . Eh tahu ker apa itu menganjim ? Tak tahu ? Okay let me show . Later lah :p hihi . Yesterday , aku update status about something yang memang buat orang terasa lah . Alahai bukan nak suruh terasa sangat . Sekadar peringatan sesama kita . Salah ke ? Im soo soo sorry . Niat dihati ingin berpesan . Aku tak alim but at least aku tahu jugak sedikit sebanyak about agama . Semua tahu apa itu dosa dan pahala . Atas diri seseorang lah nak judge like what . Syok'2 update pasal tu . Seorang lelaki komen agaklah aku pulak yang terasa -.- Before aku update , memang aku dah tahu . Later mesti ada orang komen tentang pemakaian aku . Lantak ah .

klik untuk tumbesaran gambar 

Yang aku balas freehair tu , acctually for his beloved girlfriend . Oppss , aku dengar dah clash . Suka hati dia lah . Life dia . Aku bukan kenal sangat dengan abang tuh . Aku komen tuh pom , ingat-mengingati jugak kalau cari girlfriend , biarlah bertudung . Kalau tak bertudung , ubah dia ke arah kebaikan . Aku tak marah dia komen camtu because apa yang dia kata , exactlly . Faisal Nakal Betol , memang tak kenal dia siapa . Tak hidup pung dalam friendlist aku . Tapi dia sokong apa yang abang Amer Mico tu kata . Tak salah . Saje nak famous kang awk dlm belog saya :p 


Tengok tuu . Default aku gambar apa ? Apa gambar ? Kartun kang ? Sweet tak ? Before this , gambar aku . Tuu haa , yang kt sidebar tuh aku buat default jugak . Lengan pendek , seluat ketat . Ehh sama macam abg Amer Mico tuh kata . Abg tu dah pesan dkt aku . So apa lagi . Follow jela advice dia . Tapi kt luar , aku still berpakaian sebegitu . Yelah , aku main sukan . Aku pakai lengan pendek . Dulu freehair tapi sekarang dah bertudung . *freehair time sukan jer . Slow-slow aku dah ubah diri . Nanti lengan panjang akan terpaut juga di lengan ku . Yang lain-lain , aku punya alasan tersendiri . Ustaz Azhar Idrus ada berpesan , pakai tudung kerana terpaksa even tak ikhlas . At least kita dah tunaikan satu perintah Allah . Kita tak tahu bila kita akan mati . Wallahualam .





Thank you because read my annoying entry :')

♥ Merdeka Awesome Giveaway by Rochelle Liong *31 Ogos 2012 ♥

Jom join . Macam best je kang ? Memang best pom . Ehehe klik banner .

klik

  • Berapa jalur pada Jalur Gemilang ?
Answer - 14 jalur

  • Berapa warna pada Jalur Gemilang ?
Answer - 4 warna

Anda di tag - tag1 , tag2tag3 , tag4 , tag5


Thank you because read my annoying entry :')

Terengganu : Bas rempuh kedai makan, 10 pelajar nyaris maut

DUNGUN – Seramai 10 pelajar Politeknik Sultan Mizan Zainal Abidin (PSMZA) yang sedang menikmati sarapan pagi ketika waktu rehat di sebuah kedai makan berdepan detik mencemaskan apabila secara tiba-tiba dirempuh sebuah bas yang terbabas di persimpangan lampu isyarat, dekat sini, pagi semalam.

Kejadian kira-kira jam 11.25 pagi itu dipercayai berpunca apabila bas ekspres dalam perjalanan dari arah Kemaman menuju ke Dungun itu dikatakan menghadapi masalah brek.

Sebaik tiba di Kilometer 84.5 Jalan Kuala Terengganu-Kuantan di persimpangan lampu isyarat, hadapan PSMZA itu, bas berkenaan dikatakan hilang kawalan lalu terbabas ke kiri jalan sebelum melanggar sebuah kereta Honda Civic lalu merempuh sebuah Perodua Kembara yang berada di sebelah kiri.

Bas dinaiki 10 penumpang itu kemudiannya merempuh tiang konkrit sebuah kedai makan menyebabkan 10 pelajar PSMZA yang sedang bersarapan pagi di kaki lima hadapan kedai tersebut lari bertempiaran menyelamatkan diri.

Bagaimanapun empat daripada pelajar tersebut, Azizul Hakimi, 18; Muji Rahman, 18; Ainil Iqmal, 18; dan Shahrul Azwari, 18, cedera di beberapa bahagian badan dipercayai terkena serpihan kaca dan besi dalam usaha untuk menyelamatkan diri ketika dirempuh bas terbabit.

Pemandu kereta Honda Civic, Ahmad Qasimi Mohamed, 27 dan rakannya yang duduk di tempat duduk hadapan, Melcolm Wee, 25, berjaya menyelamatkan diri dengan keluar melalui pintu sebelah kiri dan kedua-duanya dilaporkan cedera ringan.

Seramai 10 penumpang bas tersebut bagaimanapun tidak mengalami sebarang kecederaan manakala pemandu bas, Zahari Muda, 39, dari Pengkalan Arang, Kuala Terengganu hanya cedera ringan.

Zahari kemudiannya membuat laporan polis di Balai Polis Dungun manakala mangsa yang cedera dihantar ke Hospital Dungun untuk rawatan lanjut.

Kereta Honda civic dan Perodua Kembara itu juga turut mengalami kerosakan selepas dihempap bumbung anjung kedai makan yang dirempuh bas ekspres berwarna kuning itu.

Ketua Polis Daerah, Superintendan Dahlan Mohd Noor mengesahkan kejadian dan kes masih dalam siasatan pihaknya.



Lihat bas terbabas

"Ketika sedang menikmati sarapan pagi, tiba-tiba sebuah bas yang bergerak ke kiri dan kanan menghala ke arah kami lalu merempuh anjung kedai menyebabkan kami lari menyelamatkan diri.

"Kejadian berlaku sangat pantas, jika kami lambat beberapa saat kami pasti akan menjadi mangsa rempuhan bas itu,” kata Shahrul.

Shahrul bersama sembilan rakannya bagaimanapun bernasib baik hanya mengalami cedera ringan dalam usahanya menyelamatkan diri daripada dirempuh bas yang terbabas itu.

Menceritakan detik cemas itu Shahrul berkata, ketika itu dia baru sahaja tiba di kedai berkenaan untuk menikmati sarapan pagi bersama rakan sekuliahnya sebelum dikejutkan dengan rempuhan bas ekspres berkenaan.

“Jika saya dan rakan tidak melompat dan berlari keluar tentu kami semua akan cedera teruk,” kata Shahrul yang mengalami kecederaan pada bahagian lengan.

Ainil pula berkata, dia bersyukur kerana terselamat dalam kemalangan di hadapan PSMZA itu.

Katanya, dia sama sekali tidak menduga bas yang disangkanya akan berhenti di persimpangan lampu isyarat itu secara tiba-tiba hilang kawalan lalu merempuh kedai makan yang menjadi lokasi kegemarannya untuk menikmati sarapan setiap pagi itu.

“Yang pentingnya kami semua selamat walaupun mengalami luka kecil, kalau kena langgar bas yang besar itu, tak tahulah bagaimana nasib kami, mungkin dah kat hospital sekarang,” katanya.

Dengar bunyi brek dan dentuman kuat

Penumpang bas ekpres, Jamal Abdullah, 50, berkata, ketika kejadian, dia berada di tempat duduk paling hadapan di dalam bas tersebut.

Katanya, dia menyedari bas berkenaan tidak selamat selepas ia dalam keadaan tidak terkawal sebelum dikejutkan dengan rempuhan kuat ke arah kedai makan tersebut.

“Selepas rempuhan kuat itu saya berusaha menyelamatkan diri dengan keluar melalui pintu sebelah pemandu.

“Saya dan beberapa penumpang lain tidak cedera dan masing-masing bergegas keluar dari bas berkenaan,” katanya.

Seorang lagi penumpang, Sharifah Tuan Hussin, 42, berkata, dia menaiki bas tersebut untuk ke Kuala Terengganu.

Katanya, dia menyedari bas tersebut berlanggar setelah terdengar bunyi brek diikuti dengan dentuman kuat.

“Selepas berlakunya rempuhan itu, tanpa berfikir panjang saya terus keluar melalui pintu kecemasan di bahagian belakang bas.

“Bila turun saya dapati bas yang saya naiki telah merempuh sebuah kedai di tepi jalan, nasib yang lain saya belum pasti,” katanya yang juga seorang eksekutif pentadbiran.


Bas rempuh kedai makan, 10 pelajar nyaris maut
Sebuah Honda Civic yang berada di laluan sebelah kiri rosak teruk selepas dilanggar bas yang terbabas setelah hilang kawalan akibat mengalami masalah brek.

Bas rempuh kedai makan, 10 pelajar nyaris maut
Salah seorang mangsa kemalangan yang cedera sedang menghubungi ahli keluarga untuk memaklumkan kejadian menimpanya.



Thank you because read my annoying entry :')

Giveaway Blog Anniversary

Join GA lagi . Nak jugak ? Klik banner bawah ni :)
klik

Give away berlangsung dari 9-8-2012 hingga 9-9-2012 . Jom serbu ga ni .




Thank you because read my annoying entry :')

SEGMENT : Pencarian 222 Blogger Bertuah oleh Norzi Beautilicious House

Assalamualaikum . Saya join segment . Korang nak join jugak ? Klik banner dibawah .

klik sayang

Cepat join . Menarik tahuu . Berkahir pada 31 Ogos 2012 -12tengahmalam-

Doakan saya peserta bertuah . InsyaAllah , amin :')

Thank you because read my annoying entry :')

CONTEST raya cik siti

klik banner for join

Saya teka : 137 .
InsyaAllah betul atau hampir . Hehe amin :)

Thank you because read my annoying entry :')

Selamat Hari Raya

Eeh , excited nak balik kampung ni . Weeeeeee ~ Tapi nanti kt kampung , xbole online lah . Sedih :( takde line lah . Broadband cousin ada line tapi very slow . Betak giler . Haish sabo jelaaa . Tapi musim raya camni , line mmg slow slow kang . Huh lupakan . Itu bukan tajuk utama kod . If korang nak contact nk bagitahu hal penting or pape jelah . Contact me at facebook . Okay selamat hari raya maaf zahir dan batin saya ucapkan daripada kami sekeluarga untuk semua . Ampun dan maaf daku mohon . Jika ada salah dan silap . Dari hujung tudung hingga hujung tapak kasut . Mahupun kesalahan kesilapan itu disengajakan atau tidak mohon beribu ampun . Saya hanya manusia biasa yang tidak pernah lari daripada melakukan kesalahan . Dan kamu semua juga manusia biasa yang harus memaafkan sesama insan . Allah maha pengampun . Mengapa kita tidak  ? Ikhlaskan hati betulkan niat teguhkan iman . Andai terkasar bahasa , andai saya menyakitkan hati . Mohon maaf dipinta . Baju raya saya warna biru , purple , pink . Korang ? Share lah sikit . Untuk yang dalam perjalanan pulang ke kampung , drive lah berhati-hati . Even dekat sekalipun . Ingatlah orang'2  tersayang . Mereka menunggu kepulangan anda . Okai assalamualaikum .

Thank you because read my annoying entry :')

Duit raya rm5 . Siapa nak ?


Haaa , siapa taknak duit raya kang ? Nak jugak ? Click duit diatas tersebut . Korang akan dapat selepas korang daftar di SAYS.com ni . Cepat daftar . Jangan tunggu lama-lama . Rugi tahu .

Thank you because read my annoying entry :')

Exclusive Raya Giveaway by Syifa , Fatin dan Leen

Jom join giveaway ni . Tak rugi pom . Menang kalah adat pertandingan kan . Jangan pernah mengalah jika belom mencuba . Click banner for join .

picit banner

saya follower ke-341

Doakan kemenangan puteri wan najihah . Amin :)
Bermula pada 16/08 - 16/08
Tetapi giveaway ini tidak akn tamat sehingga mencecah 150 join . So jomlah serbu GA awesome ni !
Saya tag : comel , cung , cantik

Thank you because read my annoying entry :')

Jom Join First Giveaway Story Mory

Nak join jugak ? Click banner meh :)


Tarikh tutup : Last day of Syawal


Thank you because read my annoying entry :')

You are awesome blog by Hana & Afifah

Assalamualaikum . Meh kite ramai-ramai join segmen ni . Click banner kt bawah ni or sidebar tu :)

http://3.bp.blogspot.com/-PSuab2Smm1I/T-W9V1QAIVI/AAAAAAAAAhs/T3lEjJ6kdBU/s1600/banner+segmen.png

Hadiah-hadiah dia menarik tahu . Tak join , banyak rugi lorh . Hehe tarikh tutup belum dapat dikenal pasti . Doakan saya ada rezeki untuk memenangi segmen ini . InsyaAllah amin :')

Tag , Tag , Tag


Thank you because read my annoying entry :')

Contest facebook

Assalamualaikum. Harini saya dan kawan saya yang comel telah membuat satu contest yang tidak seberapa. Contest ni memerlukan like yang banyak. Korang just bagi gambar kepada saya atau kawan saya. Then nanti kami akan post gambar tu dalam album di page.

Syarat-syarat :
Harus follow --> BLOG
Wajib like --> PAGE
Wajib tekan --> Duit tabung

Terserah kepada korang nak update contest ini atau tidak . Sila hantar gambar disini --> Affin Scopin <-- atau disini --> Affin Scopin <--
Hadiah-hadiah 
.
.
.
.
.
.
.
.
Tempat pertama : RM20
Tempat kedua : RM10

Gambar anda akan dipost disini --> Contest Gambar <--
Sesiapa yang ingin sponsor , sila IM disini :)

Thank you because read my annoying entry :')

Kad raya kad raya


Assalamualaikum . Hehee sapa yang baik hati nak kasi saya kad raya ? Okai entah kenapa tahun ni saya mereng sikit . Saya nak kad raya . Saya nak ! Nak banyak'2 gitu dari rakan-rakan web . Yelah , xsalah kang ? Merapatkan silaturahim katekan . Anyone yang baik hati , post lah kad raya sampai rumah saya . Teringin sangat nak tengok tulisan korang . Harhar takde lah . Okay sesiapa yang baik hati , post kad raya eh kt saya :) Terima kasih awak .
Thank you because read my annoying entry :')

Mahu Duit Raya? RM100 menanti!

Weeeee ~ Syoknya kalau dapat duit tu. Nak jugak? Click gambar bawah ni :)




Saya paling layak memenangi duit raya ini kerana saya masih budak-budak. Budak masih memerlukan duit raya. Simpanan untuk belajar tika dewasa nanti. Duit raya yang saya dapat tiap-tiap tahun hanya 100lebih. Tak mencapai 200. Kalau saya menang duit raya ini, saya mampu menambah pendapatan untuk dewasa nanti. Jika saya tidak simpan duit ini, saya mungkin menggunakanya untuk membeli barang raya. Jadi, saya dapat mengurangkan beban ibu bapa saya.

Tarikh tutup : 12 August 2012 .
Cepat ! Tunggu apa lagi .
Thank you because read my annoying entry :')

Kesian kawan saya

Tumblr_m8hvk84xkz1rxg6n5o1_500_large

Eeeehhhh kesian kawan saya. Erghh >< Hati dia selalu disakiti dan dipermainkan. Saya tak mampu buat apa'2 melainkan bagi nasihat dekat dia. Mereka boleh clash, maybe because ade orang ketiga. Hah, orang ketiga? Dalam relationship, memang orang ketiga akan wujud kang -.- Dua lelaki yang dia couple, orang ketiga tu adalah orang yang sama. What the Ahhhh ? Its okay dear. One day, dia akan dapat jugak balasan. Just tunggu hari , bulan , tahun . Saya chat dgn ex Shasha, he kata, shasha ni rampas boyfie orang. Ohhhhhhh --' Then shasha mmg xleh tahan, die IM si budak E ni. Shasha tanya dia taknak mengaku. Sakit hati gilee dgn orang camtu. Padahal kang, dah jelas'2. dia buat pengakuan dkt komen ex shasha ni. Idiot jugak dia. Konon xnak shasha tahu, tapi yang dia pergi komen sedih bagai kt ex shasha tu. What the fish? Like this ahh, E ni macam baik sangat ah. Nak jaga hati shasha. Puihhhhhh. Malam tu, boyfie shasha buat pengakuan. Dia kata yang dia still sayang E. Dia nak E balik. Eh lelaki, awak memang tak matang. Apa motif awak ajk sha couple again tapi hati awak milik E? Hari ahad tu, sha gi jumpa E. Mmg dia xnak ngaku ah. H gi jumpa shasha. Dia jumpa sha like dia masih bagi harapan dkt shasha. Lelaki memang macamtu. E update status happy bagai. Shasha jealous tapi tahan jelaaa. Sayang, sabar sayang :')
Thank you because read my annoying entry :')

Unique Giveaway By Lulu Caldina


Nak join jugak ? Click gambar dibawah ni . Terima kasih :)


Tarikh Tamat : 12 Ogos 2012 | 12 malam



Thank you because read my annoying entry :')

Saya nak Angpau Ramadhan ! by Qaleshya Umairah

Mari ramai-ramai join segmen ni . Click banner kat bawah ni ye sayang-sayang sekalian :)

Syarat-Syarat :

Follow blog yang comel

Like page ni . See , saya dah like *proud face* 
Due Date : 12 August 2012 . Tepat pada pukul 8 malam .

Saya tag comel , cung and everyone who read this entry . 

Jom kita serbu segmen comel ni . Jom jom :D

Thank you because read my annoying entry :')

Saya Nak Duit Raya By Wawa

Assalamualaikum . Join G.A lagi . Tehehe .__. Mencuba nasib . InsyaAllah ada rezeki . Amin :) korang nak join jugak ? Click banner comel bawah ni :


Cara Penyertaan : 
Follow blog comel ni .
klik iklan ni .

Mudah kan ? So tunggu apa lagi ? Lets click that banner and join .

Saya tag awak cung .






Thank you because read my annoying entry :')

Semua orang sibuk

Arghhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh ! Semua orang sibuk :'( K nak raya katekan . Dua org spupu tsayang sy dduk num jauh di perantauan . Rindu mereka . Cepat lah raya . Cepat lah balik . Mereka sibuk . Takde dah kad raya untuk saya . Sedih giler . Kenapa cepat sangat diorang besar ?! Nak jadi kecil'2 dulu . Taknak besar taknak . Mayah , Wa . Aku rindu mum semua ! Kekgi kuna plop tinggal kang aku . Kejam semuanya tinggal aku . Hmmmmm :( Everyone busy dgn assignment . Takde mase nak buat kad raya lagi . Nanti raya , jangan sibukkan diri okeh :)
Thank you because read my annoying entry :')

Orion Giveaway

Contest lagi . Tehehe biasa lah . Mencuba nasib :) Tapi seriously , kali ni . Awesome ah hadiah dia . Korang nak tahu ? Ipad , Iphone , Fixie . Wow amazing ! Ada lagi . Nak tahu jugak ? Klik banner kt bawah ni . Jom ramai'2 join . Kod'2 lah kang nasib menyebelahi korang . G.A ni menyuruh anda menulis karangan , video atau drama . Terpulang pada bakat anda . Saya nak menang ........... sebab .....................


SELAMAT MENCUBA !

Assalamualaikum.
Saya nak menang sebab saya nak Iphone . Gadget tu dah lama saya impikan dan menjadi kegilaan saya sampai sekarang . Saya tak mampu nak beli . Saya bukan anak orang berada yang mampu beli apa saja barang mewah . Ecece sedih letuw ;p *k gedik . Menang atau kalah saya terima . *muka redha* Saya bukan pencipta karangan yang hebat tapi saya mempunyai harapan setinggi gunung untuk menang giveaway ini :') Sekian .

Thank you because read my annoying entry :')

Exclusive Ramadhan Giveaway By Kiera and Iera ♥

Saya join G.A lagi . Manalah tahu ada rezeki di bulan yang penuh keberkatan ini . Mencuba nasib tak salah kang . Nak join jugak ? Click banner bawah ni yee :)

comel kang banner tuh . klik je kalau nak join G.A blogger cung ni 
Akan tamat setelah penyertaan 200 150 orang . So kalau nak cepat tamat , ajak lah ramai'2 join G.A ni ye sayangs :D
Thank you because read my annoying entry :')

Makan Makan

Lame giler kod tak bukak puasa kt luar . Biasa lah . Saya kang anak yang baik . Bukak puasa haruslah dari air tangan ibu dan ayah tersayang . Mwhehehe -__- Saya buka puasa dgn Shasha , Zehra , Affin , Kak Yana , Ashiy . First time meet dgn kak Yana . Comel lah diaaaaaaaaaa .__. Acct , terserempak je dgn kak yana dpn umah zera . She otw meet boyfie tercinta . Awwww untung lah :) Okay malas nak taip panjang'2 . I bukan perajin hihi .
saya syg dia :*

sayang mereka :*


affin tinggi than kakyana . weeee

zera wak muke cute . alololo

zera pgg tgn affin . gtao ashiy !
aucak cak cak aucak (Y)
mereka buah hati saya 

fist pic dgn kakyana

bkan sng nk snap dgn budak kecik ni

hensem comel


so sweeeeetttttttt

okay mereka sweet . jimy wak malu 


Thank you because read my annoying entry :')

Saya nak duit raya dari Fatin Diana ♥

Jom join ramai-ramai Give Away ni dari kakak cung . Korang nak duit raya kang ? G.A ni simple sangat . Takde syarat pom . So click banner untuk join :)


Due Date : 13 August 2012 / Time : 10.00 p.m

Thank you because read my annoying entry :')

Gempak GiveAway by Fatin Roziana ♥

Assalamualaikum w.b.t . Hihi harini saya join Give Away budak comel ni . Nak join jugak ? Klik banner di bawah ini okay . Saya tag semua yang baca entry ni . Thehehe .__. 17.7.2012 - 01.09.2012

comel kang banner tuh ? Purple gitu . Hehe hadiah menarik . Jom join ramai'2 . Klik banner untuk join 

Thank you because read my annoying entry :')

Crush crush crush


Kenapa saya jatuh cinta kt awak ? You are my crush . Ohhhhhhh -.- I hate this feeling . Saya tak ingin mencintai dan dicintai lagi . Tapi nafsu memaksa saya untuk mecintai awak dan ingin dicintai oleh awak . Saya minta maaf sebab mencintai dan menyanyagi awak . Bukan saya yang pinta semua ini . Tapi hati saya . Sesungguhnya saya sendiri tak paham dgn hati saya . Saya menunggu awak bulan demi bulan detik demi detik . Kata ustaz , tidak normal seseorang itu jika dia tidak pernah ada perasaan ingin couple . Yesss , even budak sekolah . Tiada siapa yang berhak marah tapi berhak nasihat . Okehhhhh :D saya cuba mencintai orang lain . Tapi tak boleh . Saya cuba menyanyagi lelaki yang pernah saya tunggu tapi tetap tak boleh . Saya dah tak nampak kesempurnaan lelaki lain kecuali awak . I'm sorry because I love you capital M :'D hati o hati , berhentilah mencintai . Baru empatbelastahun dah gatal . Gatal nak bercinta . Pmr pom tak lepas lagi . Belajar diutamakan . Kahwin dikemudiankan . Kehkehkeh :)
Thank you because read my annoying entry :')